logojaner.png

Pacte Educatiu Global

EL PACTE EDUCATIU GLOBAL

El Papa Francesc va llançar el 12 de setembre de 2019 «la invitació per dialogar sobre la manera com estem construint el futur del planeta i sobre la necessitat d'invertir els talents de tothom, perquè cada canvi requereix un camí educatiu que faci madurar una nova solidaritat universal i una societat més acollidora».

Per aquest motiu ha promogut la iniciativa d'un Pacte Educatiu Global «per revifar el compromís per i amb les joves generacions, renovant la passió per una educació més oberta i incloent, capaç de l'escolta pacient, del diàleg constructiu i de la mútua comprensió».

Es tracta de «unir els esforços per una aliança educativa àmplia per formar persones madures, capaços de superar fragmentacions i contraposicions i reconstruir el teixit de les relacions per una humanitat més fraterna».

OBJECTIUS

1.    POSAR LA PERSONA AL CENTRE

Contra la cultura del descart, posar al centre de tot procés educatiu la persona, per fer emergir la seva especificitat i la seva capacitat d'estar en relació amb els altres.

2.    ESCOLTAR LES JOVES GENERACIONS

Escoltar la veu dels nens, adolescents i joves per construir plegats un futur de justícia i de pau, una vida digna de tota persona.

3.    PROMOURE LA DONA

Afavorir la plena participació de les nenes i les joves a l'educació.

4.    RESPONSABILITZAR LA FAMÍLIA

Veure a la família com a primer i indispensable subjecte educador.

5.    OBRIR-SE A L'ACOLLIDA

Educar i educar-nos a l'acollida, obrint-nos als més vulnerables i marginats.

6.    RENOVAR L'ECONOMIA I LA POLÍTICA

Estudiar noves maneres d'entendre l'economia, la política, el desenvolupament i el progrés, al servei de l'home i de tota la família humana en la perspectiva d'una ecologia integral.

7.    CUIDAR LA CASA COMUNA

Custodiar i cultivar la nostra casa comuna, protegint els seus recursos, adoptant estils de vida més sobris i apostant per les energies renovables i respectuoses del medi ambient.

Més informació a https://familiajaneriana.wixsite.com/pacto-educativo

Més en aquesta categoria: « Curs 2022-2023